среда, 12. фебруар 2014.

Frekvencija vibracije emocija


Moderna fizika je, prvenstveno zahvaljujući A.Ajnštajnu, postala srodna hiljadama godina starim duhovnim učenjima Dalekog istoka onoga trenutka kada je priznala da je sve energija. Atomi (odnosno njihovi delovi) čvrste materije, kao i drugih agregatnih stanja vibriraju sa određenom frekvencijom, i zbog toga su i naša tela, kao i sve ostalo u Univerzumu, "stojeći talasi oscilirajuće energije". Frekvencija vibracije ove energije (broj oscilacija u sekundi) izražava se u Hercima.

Oscilacija - hercijanski talas - nastaje u izvoru i prenosi svoju energiju objektima kroz koje prolazi. Tako srećna, samouverena osoba, kada uđe u neku prostoriju, momentalno pozitivno utiče na sve prisutne. Njena visoka frekvencija pozitivno utiče na sve do kojih vibracija dopire.


Merenje frekvencije vibracije ljudskog organizma danas može mnogo toga da nam kaže o njegovom stanju, i emocijalnom i fizičkom. Jedan od najjednostavnijih instrumenata za dijagnostifikovanje je elektrokardiogram (EKG), koji beleži električnu energiju koja dolazi iz ljudskog srca i pokazuje da li ono radi pravilno. Ovo je najjednostavniji oblik vibracione analize.

D. Hokins je decenijama proučavao kineziološke kalibracije, oslanjajući se na činjenicu da mentalno stanje osobe ima ogroman uticaj na stanje njenog tela. Formirao je skalu energije ljudske svesnosti na kojoj su povezane emocije sa frekvencijama. Svako stanje, ponašanje ili emocija na frekvenciji nižoj od 200 Hz slabi telo, a od 200 do 1000 Hz ga ojačava. Utvrdio je da najnižu frekvenciju vibracije ima poniženost. Frekvencija postepeno raste u nizu emocija: krivica, apatija, tuga, strah-nervoza, želja, bes, mržnja. Na vrhu skale nalazi se prosvetljenje.

Jasno je da je cilj rada na sebi dostizan. Treba imati sto više frekvencije vibracija, kako bi se dostiglo i održalo dobro zdravstveno stanje. Negativne emocije i ograničavajući misaoni šabloni imaju poguban uticaj na naše zdravlje, ali takođe i utiču na ishod naših stremljenja ka određenim ciljevima i u naš život privlače određenu vrstu doživljaja-dešavanja. Rad na podizanju frekvencije naše vibracije može da promeni naše emocionalno stanje i kompletno promeni naš život, ostvarujući svesnu isceljujuću vezu između našeg uma, naše podsvesti i božanske inteligencije - kreativne energije Univerzuma.

Nasuprot Hokinsovoj skali nivoa duhovne i emocijalne svesnosti, Dž. Jang je razvio električni instrument kojim se mogu meriti frekvencije vibracije ćelija tela. Vršio je merenja na pacijentima od raznih bolesti, i utvrdio da je opseg zdrave frekvencije ljudskog tela 62-68Hz. U ovom opsegu i iznad njega, nijedna osoba nije bolovala ni od kakve bolesti. Na frekvenciji 58 Hz već je moguć razvoj prehlade; gripa ispod 57 Hz, kandidijaze ispod 55 Hz, a ispod 42 Hz raka.

Frekvencije vibracija kojima smo izloženi, prirodno, utiču i na našu sopstvenu frekvenciju. Zato treba pažljivo birati društvo, i izbegavati stres i ljude sklone negativnom razmišljanju i negativnim emocijama. Ako se prepustimo niskim frekvencijama vibracije (depresiji, tuzi, besu...), privlačimo još iskustava na tim frekvencijama - zato se kaže da misli postaju stvarnost, odnosno da naše misli kreiraju naš život. Treba se osloboditi teških emocija, otvoriti se i otpustiti ih. Razni oblici zavisnosti, strahovi, nervoza, stres, drže nas "zarobljenim" na mestu gde ne želimo i ne treba da budemo.

Rad na podizanju frekvencije vibracije obuhvata meditaciju, afirmacije, postavljanje svesne namere o transformaciji tuge, žalosti, besa, ljutnje i mržnje u ljubav, mir, radost i prihvatanje, a rezultat je promena našeg energetskog polja, njegovo uravnoteženje i podizanje na nivo unutrašnjeg mira i harmonije sa svime što jeste. Kada oprostimo sebi i drugima sve što je moralo proisteći iz naše ljudske prirode, kada naučimo da živimo u dubokoj zahvalnosti za sve što nam Univerzum pruža, i povežemo sa sa Izvorom ljubavi u centru Univerzuma - našim Tvorcem, frekvencija naše vibracije raste, što se u našem životu manifestuje Mirom, Radošću i Harmonijom. Pojačava se naša moć samoisceljivanja i isceljivanja drugih, stičemo sposobnost komunikacije sa Vodičima i Anđelima, prepoznavanja sinhroniciteta i manifestovanja.

Pegi Keri navodi da esencijalna ulja takođe imaju veoma visoku frekvenciju vibracije koja potiče od životne energije biljaka. Ona stvara sredinu nepogodnu za razvoj klica (bakterija, virusa, bolesti uopšte). Biljke ovu energiju primaju od Sunca, i skladište je kroz proces fotosinteze.

Ishrana je takođe važna u podizanju frekvencije vibracije. Sveže namirnice, po mogućstvu organski gajene, što bliže svom izvornom obliku, sadrže više "životne sile", i podižu vibraciju. Zamrznute i sušene su takođe pogodne, ali očigledno ne kao sveže. Za zdravlje je najvažnije održavati način ishrane sa 80% namirnica alkalne reakcije. Šećer,kafa i industrijska hrana (sve što se kupije u kesi, kutiji i konzervi) je snižavaju, pa ih treba izbegavati. Kafa, npr. vrlo brzo snižava frekvenciju tela za oko 10 Hz. Hrana obrađena u mikrotalasnoj pećnici takođe snižava frekvenciju, kao i elektromagnetna zračena (mobilni telefoni i razni drugi električni uređaji). Dž. Jang je utvrdio da električni uređaji rade na frekvenciji od oko 60 Hz. Očigledno je da je ovo u savremenim uslovima života teško izbeći, ali svaki postupak za ograničavanje izloženosti ovim negativnim uticajima će doprineti poboljšanju zdravstvenog stanja.
Energetski rad (meditacija,refleksologija, aromaterapija, masaža itd.) takođe podižu vibraciju. Jako blagotvoran uticaj na zdravlje ima boravak u prirodi, na moru, u šumi, pored reke, jezera, na planini...ili barem u obližnjem parku. Odsečenost od prirode je jedan od glavnih razloga "neurotičnosti" gradske populacije.Udaljavanje od prirode u svakom pogledu (život ispred ekrana, industrijska hrana, nedovoljno rada i kretanja, zagađen vazduh, "neutemeljenost/neuzemljenost"- odsustvo fizičke veze sa Zemljom zbog života u soliterima itd.) ima negativan uticaj na zdravlje.
Redovne lagane vežbe, brzo hodanje tokom pola sata pet puta nedeljno i slično, pomažu limfnu cirkulaciju, rad creva i oslobađanje stagnirajuće energije u telu koja snižava frekvenciju vibracije.Pozitivan životni stav ima veoma povoljan uticaj na zdravlje, jer održava visoku frekvenciju vibracije. Zakon "privlačenja" kaže da nam se vraća ono što emitujemo, tako da pozitivni ljudi privlače u svoj život više dešavanja zbog kojih će biti pozivitni. Srdačne veze sa porodicom,prijateljima, životinjama i razumevanje za druge takođe podižu frekvenciju vibracije. Samoizolacija je spušta.
Svako treba da utvrdi šta je ono što mu čini zadovoljstvo, i da se približi tom cilju koliko je to u datom trenutku moguće. Kada postavimo svesnu nameru da nešto ostvarimo, i otvorimo se za božansko vođenje, naš život naizgled spontano kreće u pravom smeru. Ono što mislimo da želimo nije uvek ono što nam treba. Treba se otvoriti za ono što život donosi, jer proviđenje ima bolji plan za nas nego što mi sami možemo da stvorimo.

Izvor; Zvezdana porodica sa Facebook-a

Нема коментара:

Постави коментар